Let op!

Mogelijk werken sommige onderdelen van onze website niet naar behoren. Voor een optimale beleving bekijkt u onze website het beste in Chrome of Firefox.

Over

Handig-2-Handigweek in Roessingh

Geplaatst op 22 aug. 2019

Deze week vindt er op de kinderafdeling voor de vijfde keer de Handig-2-Handigweek plaats. In deze trainingsweek kunnen kinderen en jongeren in de leeftijd van 8 tot 18 jaar werken aan het vergroten van de zelfstandigheid in alledaagse tweehandige activiteiten. De training is bedoeld voor kinderen en jongeren met verminderde armhandfunctie door bijvoorbeeld een hersenbeschadiging op vroege leeftijd (cerebrale parese) of plexuslaesie.

Waarom deze groepsbehandeling?

Veel kinderen ervaren in het dagelijks leven problemen in het handig uitvoeren van tweehandige vaardigheden. Het is gebleken dat een intensieve trainingsweek goede resultaten heeft op het halen van vooraf gestelde doelen. De behandeling vindt plaats gedurende één week in de schoolvakantie, zodat de kinderen niets hoeven te missen van school en er in korte tijd veel hulpvragen opgelost kunnen worden. Meer informatie vindt u hier.