Let op!

Mogelijk werken sommige onderdelen van onze website niet naar behoren. Voor een optimale beleving bekijkt u onze website het beste in Chrome of Firefox.

Uw behandeling

Autorijden

Autorijschool Roessingh is een gespecialiseerde autorijschool voor mensen met een handicap. Ook oudere mensen die bijvoorbeeld door een hartaanval of een andere oorzaak onzeker geworden zijn in het verkeer, kunnen bij Autorijschool Roessingh terecht. De gespecialiseerde instructeurs van de autorijschool hebben behalve gewone instructievaardigheden kennis van ziektebeelden en lichamelijke beperkingen. Ook kunnen zij adviseren over aanpassingen in de auto.

Aangepaste auto

Autorijschool Roessingh maakt in de lesauto gebruik van een autoaanpassing die uniek is in de Nederlandse revalidatiewereld: het Menox push-and-pullsysteem. Mensen die ermee leren autorijden, zijn er zeer over te spreken.

Het Menox push-and-pullsysteem is een autoaanpassing die mensen met verminderde beenfunctie in staat stelt om zelfstandig, in de eigen auto, aan het verkeer deel te nemen. Door een hendel naar voren te zetten (push) wordt er geremd en hem naar achteren te zetten (pull) wordt gas gegeven.

De lesauto van de autorijschool is ook uitgerust met het systeem met sigmentgas en handbedrijfsrem. Beide systemen kunnen uitgeprobeerd worden, maar mensen prefereren bijna zonder uitzondering het Menox-systeem. De voordelen van het Menox-systeem zijn legio: het is goedkoper, het is eenvoudiger te bedienen, rembekrachtigers zijn minder snel noodzakelijk omdat de lastarm kan worden veranderd, het past in alle auto’s, is eenvoudig over te zetten in een andere auto en het is flexibel en individueel instelbaar. Mensen kunnen bij de autorijschool onder deskundige begeleiding oefenen met het systeem. In een aantal gevallen kan het systeem vergoed worden. Onze autorijschool kan begeleiden bij de aanvraag.

Aanpassingen aan de lesauto's

  • De richtingaanwijzer naar rechts
  • De ruitenwisserhendel naar links
  • Gas pedaal naar links
  • Extra spiegels
  • Parallelpedalen (deze kunnen voor de originele pedalen op de vloer worden gemonteerd, voor mensen met korte benen)
  • Extra hoge bestuurdersstoel

Handicap en rijbewijs

Autorijden is voor de meeste mensen de gewoonste zaak van de wereld. Dit geldt echter niet voor mensen met een lichamelijke beperking. Als autorijden door een handicap problemen oplevert, kan onze gespecialiseerde autorijschool hulp bieden. Al meer dan 40 jaar helpen we mensen met een handicap letterlijk en figuurlijk op weg. Lees meer over handicap en rijbewijs.