Mogelijk werken sommige onderdelen van onze website niet naar behoren. Voor een optimale beleving bekijkt u onze website het beste in Chrome of Firefox.
Revalidatiecentrum Roessingh
maakt deel uit van Roessingh Concern. De behandelingen, zorg en commerciële activiteiten komen hier samen.
Door deze bundeling van krachten heeft het concern een unieke positie binnen Revalidatie Nederland en ten opzicht van andere regionale zorgaanbieders.
Revalidatiecentrum Roessingh vindt dat iedereen een plek verdient in de samenleving. Als een ongeval, ziekte of aandoening je treft, moet je opnieuw je plek vinden. Je bent opnieuw op zoek naar een plek thuis, op het werk of op school. Daar helpen we bij.
We leren patiënten zo goed als mogelijk (weer) zelfstandig met hun beperkingen te functioneren in de samenleving. Dit doen we met behulp van onze concernpartners en samenwerkingspartners.
Medisch specialistische revalidatie betekent je toekomst herwaarderen. We zijn eerlijk naar patiënten: niet iedereen wordt beter. Met acceptatie en onze hulp komen ze zo ver mogelijk.
We leveren als enige aanbieder in Oost-Nederland alle facetten van medisch specialistische revalidatiezorg. We zijn expert in onder meer kinderrevalidatie en complexe loop- en arm-/handproblematiek (Roessingh Diagnostisch Centrum).
Revalidatiecentrum Roessingh is een onderdeel van Roessingh
Concern. Binnen het concern zijn verschillende functies op het gebied van de revalidatiezorg bijeengebracht.
Bij Roessingh werken de bedrijfsonderdelen nauw samen. Door deze bundeling
van krachten heeft Roessingh een unieke
positie binnen Revalidatie Nederland en ten opzichte van andere regionale zorgaanbieders.
Roessingh heeft een intensieve samenwerkingsrelatie met Roessingh Research and Development. RRD is een wetenschappelijk onderzoekscentrum op het gebied van revalidatietechnologie en eHealth.
Roessingh, Cenrum voor Revalidatie
Roessingh, Centrum voor Revalidatie biedt aan iedereen medisch specialistische revalidatie met de modernste hulpmiddelen en nieuwste technieken.
Roessingh Revalidatie Techniek
Roessingh Revalidatie Techniek behoort tot de toonaangevende specialisten in Nederland, op de markt voor lichaamsgebonden orthopedische hulpmiddelen. Met toewijding en vakmanschap bedienen de circa 80 medewerkers de klant met:
Roessingh Arbeid
Roessingh Arbeid is gespecialiseerd in re-integratie na revalidatie. Door de unieke samenwerking met Revalidatiecentrum Roessingh zijn zij in staat integrale revalidatie- en re-integratieconcepten samen te stellen.
rdgKompagne
rdgKompagne geeft advies bij de selectie van hulpmiddelen en werkt samen met alle ziektekostenverzekeraars in Nederland, met gemeentes en met het UWV.
De gedeelde waarden van Roessingh Concern laten zien waar wij voor staan en klinken door in onze bedrijfsstrategie van product leiderschap en onze strategische doelen:
Wij zijn er van overtuigd dat het vernieuwen en ontwikkelen van diagnostische methoden en behandelmethoden, processen en producten noodzakelijk zijn om blijvend aan de vraag van de patiënten te kunnen voldoen. Met vernieuwen leveren wij een bijdrage aan onze maatschappelijke verantwoordelijkheid dat de zorg betaalbaar blijft.
Wij zijn attent naar onze patiënten en naar elkaar. Wij reageren alert op de kansen en mogelijkheden.
Wij geloven in de kracht om samen het beste resultaat tot stand te brengen. Dat doen wij multidisciplinair met onze patiënten, die centraal staan in ons handelen en betrekken daar waar nodig andere zorgaanbieders.
Deze kernwaarden vindt u terug bij de verschillende bedrijfsonderdelen van Roessingh Concern.
De Raad van Bestuur bestaat uit twee leden: dr. R.W.L. (Ronald) Spanjers (links) en drs. J.M.M. (Juliëtte) Nijlant (rechts).
Het revalidatiecentrum werd opgericht in 1948. Het toenmalige Districtsbureau Verzorging Oorlogslachtoffers had de zorg voor mensen met ernstig lichamelijk letsel, waaronder veel mensen met amputaties.
Er werd een loopschool opgericht en al snel werd duidelijk dat deze patiëntengroep naast het verstrekken en het leren gebruiken van een prothese, meer begeleiding nodig had, onder andere op psychosociaal gebied.