Home

> Over Roessingh

Over Roessingh

Revalidatiecentrum Roessingh is gespecialiseerd in revalidatiekundige behandeling en zorg. Wij hebben behandelprogramma’s voor allerlei diagnosegroepen, van licht tot zwaar, zichtbaar en onzichtbaar. Zowel volwassenen als kinderen kunnen bij Roessingh, Centrum voor Revalidatie klinisch en poliklinisch behandeld worden. De grootste groep cliënten van het revalidatiecentrum heeft de diagnose CVA (beroerte). Bijzonder zijn de revalidatiebehandelingen voor pijn, hoge dwarslaesie en klinische revalidatie voor kinderen.

"Roessingh is voor mij ten voeten uit sociaal en maatschappelijk betrokken met een open oog voor wat er speelt."
Ank Bijleveld-Schouten, commissaris van de Koning Overijssel

Roessingh Concern

Revalidatiecentrum Roessingh maakt deel uit van Roessingh Concern, waarin behandeling en zorg, wetenschappelijk onderzoek en commerciële activiteiten bijeen zijn gebracht. Door deze bundeling van krachten heeft het concern een unieke positie binnen Revalidatie Nederland en ten opzichte van andere regionale zorgaanbieders.

Missie

Wij herstellen de participatie aan de samenleving van mensen met een ziekte of beperking door middel van behandeling, onderzoek, dienstverlening en producten. Bekijk hier onze strategie, positionering en doelen en het organogram.

Kernwaarden

De gedeelde waarden van Roessingh Concern laten zien waar wij voor staan en klinken door in onze bedrijfsstrategie van productleiderschap en onze strategische doelen:

  • Vernieuwend: Wij zijn er van overtuigd dat het vernieuwen en ontwikkelen van diagnostische methoden en behandelmethoden, processen en producten noodzakelijk zijn om blijvend aan de vraag van de cliënten te kunnen voldoen. Met vernieuwen leveren wij een bijdrage aan onze maatschappelijke verantwoordelijkheid dat de zorg betaalbaar blijft.
  • Attent: Wij zijn attent naar onze cliënten en naar elkaar. Wij reageren alert op de kansen en mogelijkheden.
  • Samen: Wij geloven in de kracht om samen het beste resultaat tot stand te brengen. Dat doen wij multidisciplinair met onze cliënten, die centraal staan in ons handelen en betrekken daar waar nodig andere zorgaanbieders.

"Samen, vernieuwend en attent ben je als je niet over, maar met de cliënt praat."
Annemarie Homans, voormalig voorzitter van de Raad van Toezicht

Deze kernwaarden vindt u terug bij de verschillende vestigingen van Roessingh Concern.