Let op!

Mogelijk werken sommige onderdelen van onze website niet naar behoren. Voor een optimale beleving bekijkt u onze website het beste in Chrome of Firefox.

SteunRoessingh

Iedereen kent wel iemand die gerevalideerd heeft, misschien zelfs uit je naaste omgeving zoals je vader, een collega of het buurmeisje. Het kan je zomaar overkomen.

Onze patiënten hebben tijdens hun soms maandenlange verblijf in Roessingh behoefte aan extra voorzieningen die net dat verschil kunnen maken. We hebben allemaal dingen die ons raken. Steun datgene waar je hart ligt: bijvoorbeeld: kinderen, bewegen/sport of technologische ontwikkelingen. Dit is allemaal mogelijk maar ook nog veel meer!

Betekenis gaat verder dan het belang van een donatie: JIJ maakt het verschil!

Stelt u zich eens voor...

Het leven gaat door, maar bij u staat alles stil. Een overvolle agenda - tot dát moment - staart u aan. Daarna alleen nog maar lege pagina’s. Een ander heeft de regie over uw leven overgenomen. Uw eigen sociale leven is gestopt. In het begin is er veel medeleven en begrip van vrienden en kennissen, maar naarmate de tijd vordert neemt dit af. De bezoekuren worden minder intensief gebruikt. Die ongelukkige val van de trap heeft uw leven voorgoed veranderd. Een dwarslaesie is het gevolg. Honderd procent beter worden zit er niet meer in. Uw weg vinden en omgaan met een leven in een rolstoel is nu de dagelijkse praktijk. Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar bij u is dat ook letterlijk zo.

...dat u dit overkomt.

Het kan iedereen overkomen. En dan is de vraag: hoe gaat u daarmee om? Hoe verwerkt u zoiets? Kunt u ooit wennen aan deze nieuwe feiten? Waar haalt u de kracht vandaan om door te gaan? Bent u mentaal sterk genoeg om een nieuwe invulling te geven aan uw leven? En hoe reageert de buitenwereld? Begrijpen zij u eigenlijk wel? Begrijpen zij waarmee u te kampen hebt? U moet het leren accepteren. En af en toe zeggen: Stop! Tot hier en niet verder. Het is een gevecht om dat wat u bent kwijtgeraakt van uzelf steeds weer een beetje terug te vinden. Revalideren.

Begrip creëren en kracht geven...

Revalideren is de strijd met uzelf aangaan. Mentaal is dat heel zwaar. Lichamelijk is het een uitputtingsslag. Hard werken in een strak en pittig programma. Om dat vol te houden moet u over veel wilskracht beschikken. En dat in een omgeving die niet altijd als plezierig wordt ervaren. Ellende genoeg om u heen en dan hebt u ook nog met uw eigen beperkingen te maken. Ga er maar aanstaan.

…staan centraal in ons project

Soms overstijgen patiënten zichzelf. Niet alleen in hun eigen revalidatieproces, maar ook in hun wil om op hun beurt weer anderen te helpen en te steunen.

SteunRoessingh

Wilt u onze patiënten ook steunen en zich versteld laten staan van hun eigen kunnen?!

Dat kan!

Iedereen kent wel iemand die gerevalideerd heeft, misschien zelfs uit uw naaste omgeving zoals uw vader, een collega of het buurmeisje. Het kan u zomaar overkomen.

Onze patiënten hebben tijdens hun soms maandenlange verblijf in Roessingh behoefte aan extra voorzieningen die net dat verschil kunnen maken. We hebben allemaal dingen die ons raken. Steun datgene waar je hart ligt: bijvoorbeeld: kinderen, bewegen/sport of technologische ontwikkelingen. Dit is allemaal mogelijk. Maar ook nog veel meer!

Betekenis gaat verder dan het belang van een donatie: U maakt het verschil!

Heeft u een ander idee om Roessingh te steunen neem dan contact op met: n.bongers@roessingh.nl dan kunnen we samen kijken hoe we hier invulling aan kunnen geven.

Algemene informatie

  • Statutaire naam: Stichting Steun Roessingh
  • RSIN: 860509400
  • Bezoekadres: Roessinghsbleekweg 33, 7522 AH Enschede
  • Postadres: Postbus 310, 7500 AH Enschede
  • Bankrekening: NL91 INGB 0653 2942 55
  • Telefoonnummer: 053-4875326
  • e-mailadres: steun@roessingh.nl
  • KvK-nummer: 76105792

De oprichtingsakte vindt u hier.

Doelstelling Stichting Steun Roessingh

De stichting Steun Roessingh heeft als doel het zich inzetten voor het welzijn van alle patiënten van Stichting Revalidatiecentrum Roessingh, jong en oud alsmede hun familie, een en ander in de ruimste zin van het woord; alsmede het financieel ondersteunen van Stichting Revalidatiecentrum Roessingh.

Beleidsplan

In het beleidsplan vindt u het beleid van Steun Roessingh.

Bestuur

Het onbezoldigde bestuur van de stichting bestaat uit drie bestuurders:

Dr. Ronald Spanjers, voorzitter
Ir. Miriam Luizink, penningmeester
Nicole Bongers, secretaris